Μουτζούρης: Ανοικτή η πόρτα και το τηλέφωνό μου για διάλογο – Τον αγαπάμε τον Μηταράκη

“Είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε διάλογο από μηδενική βάση ανά πάσα στιγμή” δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του στο Facebook στην οποία έγραφε απευθυνόμενος στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη “ας μην περιμένει αδίκως”.

Σε σημερινές δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε: “Εδώ είμαστε για διάλογο και από τις 3 σήμερα και μετά θα είμαι στην Αθήνα, ανοικτή η πόρτα μου, το τηλέφωνό μου για διάλογο”. Ερωτηθείς εάν, “με τον Μηταράκη τα έχετε σπάσει ή θα κουβεντιάσετε;”, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απάντησε: “Καθόλου, καθόλου είναι πολίτης του βορείου Αιγαίου, τον αγαπάμε τον κ. Μηταράκη”.

Στη χθεσινή ανάρτησή του, πάντως, ο περιφερειάρχης έγραψε: “Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να ‘παγώσουν τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι ‘’υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές’. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της. Ας μην περιμένει αδίκως!”.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, στον Realfm 97,8, όπου αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Αιγαίου, ο Νότης Μηταράκης είχε τονίσει πως “είχε δηλώσει ότι θέλει να διακόψει κάθε επικοινωνία και συνεργασία με την κυβέρνηση. Χθες υπήρχε ένα καλύτερο κλίμα, σε αυτό το καλύτερο κλίμα ο κ. Μουτζούρης είπε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος, εγώ θεωρώ ότι είναι δεδομένη η υποχρέωση της πολιτείας να συνομιλεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Σας θυμίζω ότι έχω πάει σε όλα τα τοπικά συμβούλια των νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από την κρίση τις λίγες εβδομάδες του υπουργείου. Είπαμε λοιπόν να βρεθούμε το Σαββατοκύριακο κι αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις… Κάνουμε διάλογο από τον Νοέμβριο, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τα κέντρα και είχε υποδείξει από τότε τοποθεσίες. Μετά από όλη τη συζήτηση επιλέξαμε τις τοποθεσίες, οι οποίες έχουν τη μικρότερη δυνατή αρνητική επίδραση στις τοπικές κοινωνίες. Ζητήσαμε προτάσεις από όλους τους Δήμους και την Περιφέρεια από τον Νοέμβριο αλλά κανείς δεν ήθελε να πιάσει την καυτή πατάτα. Όλοι έλεγαν είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διαλέξει και αυτό κάναμε”.

“Αν μας υποδείξουν το Σαββατοκύριακο μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς, δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα” είχε αναφέρει ο υπουργός για να συμπληρώσει: “Ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη, γιατί ξέρετε από τη μια κατηγορούσαν την επίταξη και από την άλλη κρυβόντουσαν πίσω από την επίταξη, μεταφέροντας την μπάλα της ευθύνης αποκλειστικά στην κεντρική κυβέρνηση και λέγοντας ο κάθε δήμαρχος ότι η περιοχή που διαλέξατε είχε αυτό το πρόβλημα ή το άλλο πρόβλημα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ