Μουσταφά Κατραντζή: Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ο Μουσταφά Κατραντζή σε δήλωσή του στο Facebook ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πολιτευτής της ΝΔ.

Βαρβιτσιώτης στον Realfm 97,8: Αν ισχύει η δήλωση του Μουσταφά Κατραντζή, τότε πρέπει να επανορθώσει

Σκέρτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;» αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (14/6), η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, είχε κάνει δήλωση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”.

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον κ. Κατραντζή» σημείωσε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «καμία κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη.

Η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του. Ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο. Έχουμε ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον αυτό το μήνυμα του φόβου να μην κυριαρχήσει στις 25 Ιουνίου».​

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή μιλούσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο για Τούρκους Δυτικοθρακιώτες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «GUNDEM» δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τέσσερα χρόνια πριν, δηλ. πριν από τις εκλογές του 2019, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε μιλήσει για τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

«Επισκέφθηκε τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής (σ.σ. εννοεί τον ψευδομουφτή) και πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Ιμπραήμ Σερίφ στο γραφείο του. Αξιολογήσαμε μαζί τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ