Μιχελάκης: Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας ανησύχησε τις αγορές

Μιχελάκης: Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας ανησύχησε τις αγορές

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το θέμα της Εθνικής συνεννόησης, την έξοδο της χώρας στις αγορές, την άνοδο των επιτοκίων αλλά και τις σιδηρόφρακτες παρελάσεις.

«Το θέμα της Εθνικής συνεννόησης σίγουρα πρέπει να γίνει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει αυτή η διάθεση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνεννόηση για το θέμα του χρέους. Έχει γίνει συνεννόηση από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός. Είχε πει να έρθει ο κ. Τσίπρας να βρούμε μια λύση για τα ζητήματα της χώρας. Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμα» , σχολίασε αρχικά ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε:

«Θεσμικά αυτός που βρίσκεται πιο κοντά και εκφράζει τις θέσεις του κ. Τσίπρα, είναι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Δεν άκουσα και καμία διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι στο τραπέζι», είπε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Παππά, ότι σε ενδεχόμενη κλήση του κ. Τσίπρα από τον Πρωθυπουργό, θα πάει αλλά για να του ζητήσει να παραιτηθεί.

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις με τους οποίους βγήκε η χώρα στις αγορές, ήταν χειρότεροι. Σήμερα με βάση τα οικονομικά μεγέθη που υπάρχουν είναι καλύτερα στα σημερινά οικονομικά δεδομένα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν από μερικούς μήνες. Άρα η έξοδος στις αγορές είναι κάτι το εφικτό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Τα επιτόκια πήραν την ανηφόρα γιατί υπήρχαν πολιτικές συνθήκες που ανησύχησαν τις αγορές. Όταν αυτή της στιγμή η χώρα φαίνεται ότι μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά ότι μπορεί από το αποτέλεσμα των εκλογών να υπάρχει ακυβερνησία, αυτό στις αγορές δεν τις ανησυχεί; Επικαλούμαστε συνέχεια τις αγορές διότι καλώς η κακώς όλες οι χώρες στρέφονται προς τα εκεί».

«Δεν είναι στόχος για την διαχειρισιμότητα του χρέους να συνεννοηθούμε για το θέμα της επιμήκυνσης; Ο κ. Σταθάκης λέει μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση ίσον κούρεμα. Ο κ. Δραγασάκης, έλεγε για πάγωμα. Δηλώσεις που έχουν γίνει από αρμοδίους του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζονται ουσιαστικά με αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές, αν σταματήσει να υπάρχει αυτή η ανησυχία στις αγορές, η χώρα θα μπορεί να δανειστεί κανονικά», τόνισε ακόμα ο κ. Μιχελάκης ενώ αναφέρθηκε και στις παρελάσεις:

«Πρέπει να σταματήσουν οι σιδηρόφρακτες παρελάσεις. Είναι μια εικόνα κακή και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να πλησιάζει. Βέβαια θυμόσαστε ότι είχαν γίνει θλιβερά επεισόδια, από κάποιες μειοψηφίες, οι οποίες κάθε άλλο παρά από την ιδεολογία τους και τις θέσεις τους πίστευαν».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ