Μητσοτάκης: “Βούτυρο στο ψωμί” του Ανδρουλάκη η υπόθεση των παρακολουθήσεων

Για τις παρακολουθήσεις και τον Νίκο Ανδρουλάκη ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «ασφαλώς και δεν είναι σωστό να παρακολουθείται ο αρχηγός ενός κόμματος» ενώ εξήγησε ότι «η παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ήταν και νόμιμη και τεκμηριωμένη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι θεσμικές διαδικασίες κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα χαρακτηρίζοντας σοβαρή την υπόθεση λέγοντας πως «ανέλαβα την πολιτική ευθύνη, δέχθηκα παραιτήσεις, ανοίξαμε τη Βουλή μία εβδομάδα νωρίτερα, κινήθηκαν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και έχει ήδη εκκινήσει η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής» και πρόσθεσε:

“Αύριο και μεθαύριο θα έρθει προς κύρωση η ΠΝΠ με την οποία προσθέτουμε μία ακόμα δικλείδα ασφάλειας. Για μία νόμιμη επισύνδεση για πολιτικό πρόσωπο χρειάζονται πρόσθετα φίλτρα. Δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση για συγκάλυψη. Δεν πρόκειται να κάνουμε τις μυστικές μας υπηρεσίες φύλλο και φτερό. Διέπονται από κανόνες, πρέπει να υπάρχει σοβαρή λογοδοσία. Ο κ. Ανδρουλάκης, κατανοών θυμό και την οργή του, βλέπω ότι επιχειρεί εργαλειοποιηση. Έχει δυνατότητα να πάει στην ΕΥΠ και να λάβει απαντήσεις”.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, “πρέπει να υπάρχουν εξαιρετικά αυστηρά φίλτρα για να μπορεί να διαταχθεί μια νόμιμη επισύνδεση. «Η παρακολούθηση ήταν και νόμιμη και τεκμηριωμένη όμως απαιτούσα περισσότερη πολιτική ευαισθησία. Να είμαστε σαφείς υπό ποιες προϋποθέσεις πρέπει να επιτρέπεται η παρακολούθηση ενός πολιτικού ή δημοσιογράφου”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το εάν η συγκεκριμένη υπόθεση «τορπιλίζει» μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι «η υπόθεση της επισύνδεσης ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να εφαρμόσει μια πολιτική ρήξης με τη Νέα Δημοκρατία, την οποία είχε ήδη αποφασίσει».

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι επεδίωξε δύο φορές να τον συναντήσει από τότε που ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

“Απέφυγε κάθε συνάντηση μαζί μου – του ζήτησα δύο φορές να συναντηθούμε, να αντιληφθούμε πώς σκέφτεται ο ένας και πώς ο άλλος. Ο κ. Ανδρουλάκης το απέφυγε επιμελώς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ