Μητσοτάκης: Τι είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία συστάθηκε γιατί υπήρχε βία και ανομία στα πανεπιστήμια και ότι λειτουργεί επικουρικά με τους πρυτάνεις. Όπως είπε, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα στα πανεπιστήμια.

Μητσοτάκης: Τι είπε για την διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ – «Μερικές φορές η κανονικότητα είναι ευκαιρία για την χώρα»

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Ούτε αυτό είπε ο υπουργός. Ποιο είναι το ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε; Ότι υπήρχε πρόβλημα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Το αντιμετωπίσαμε με πολλές τολμηρές κινήσεις βάζοντας την ίδια την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα σήμερα η κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη. Στο σχέδιο επικουρικά λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία μαζί με τους πρυτάνεις. Εξαρχής η πανεπιστημιακή αστυνομία λειτουργούσε επικουρικά», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αν θα εξακολουθούν να έχουν παρουσία στα πανεπιστήμια; Η απάντηση είναι, ναι. Σε ποια έκταση; Το αξιολογούμε. Μας δυσκόλεψε στην υλοποίηση αυτός ο θεσμός, αλλά δεν κάνουμε πίσω, ώστε να έχουμε ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει εκ των πραγμάτων περιορισμούς τι μπορεί να κάνει και γι’ αυτό είναι επικουρική. Έτσι δουλεύει και στο εξωτερικό ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι συμπληρωματικός. Ας ευχηθούμε σύντομα να φτάσουμε στο σημείο όπου δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται αυτή η συζήτηση».

Μητσοτάκης: Στόχος να λύσουμε τον πυρήνα της διαφοράς με την Τουρκία – Αν συμφωνήσουμε, πάμε στη Χάγη

Η έφιππη αστυνομία και οι καμήλες

Αναφερόμενος στο θέμα της έφιππης αστυνομίας, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε στην αρχή, με αφορμή τον καύσωνα: «Για την έφιππη αστυνομία σκέφτηκα ότι με αυτή την ζέστη ίσως πρέπει να ζητήσω καμήλες. από τους φίλους μου στην Σαουδική Αραβία.  Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα. Ήταν κάτι που υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου ως μια σκέψη. Έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ