Μητσοτάκης: Τι απάντησε για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία

Αύριο, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν τα σχολεία και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν λόγω της πανδημίας.

“Πρόθεσή μας είναι τα σχολεία να μείνουν ανοικτά. Έχουμε πολύ ξεκάθαρα πρωτόκολλα που μας έχει υποδείξει η επιτροπή των ειδικών σχετικά με το πότε κλείνουν τα σχολεία.

Προφανώς δεν είμαι σε θέση να προβλέψω την πορεία της πανδημίας. Από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα μεγάλος άγνωστος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό παρακολουθούν αυτή τη στιγμή” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολεία

Σχολεία: Έκκληση Μητσοτάκη για εμβολιασμό των παιδιών

“Βέβαιο είναι ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά άνω των 12 ετών. Γι’ αυτό κάνω για άλλη μια φορά έκκληση σε όλους τους γονείς να μιλήσουν με τους παιδιάτρους και να ακούσουν τη συμβουλή τους.

Στα παιδιά μας κάνουμε 17 εμβόλια, αυτό είναι το 18ο. Δεν είναι κάτι τόσο διαφορετικό από τα υπόλοιπα εμβόλια που γίνονται. Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στα παιδιά, και στους εφήβους” είπε ο Πρωθυπουργός.

Επίσης, σημείωσε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στα self test.  “Αν σε ένα τμήμα έχουμε πάνω από 50% άρρωστα [παιδιά] το τμήμα θα κλείσει και θα λειτουργήσει με τηλεκπαίδευση. Εύχομαι να μην γίνει αυτό πολύ συχνά αλλά δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα γίνει”, είπε για τα σχολεία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι ενθαρρυντικό ότι πάνω από 8 στους 10 εκπαιδευτικούς είναι εμβολιασμένοι, καθώς έδειξαν μεγάλη ωριμότητα.

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την πολιτική απέναντι στη νέα γενιά και τις επικρίσεις για την πρόσβαση των νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός είπε ότι απάντησε ήδη για τη φιλοσοφία της πολιτικής της κυβέρνησης.

Επεσήμανε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έμπαιναν όλα τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και τόνισε ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι μέτρο το οποίο ήρθε για να μείνει.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής καθορίζεται από τα Πανεπιστήμια και νομίζω ότι τα ίδια τα πανεπιστήμια αναγνώρισαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν εσφαλμένες επιλογές

Τι είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Οι πολιτικές δεν αλλάζουν, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση που έγινε αναφορικά με την αστυνομία και την τήρηση της τάξης.

«Εάν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην ασφάλεια της χώρας, το 2021 ήταν καλύτερο του 2020. Θα εξακολουθούμε να υπηρετούμε αυτήν την πολιτική.

Θέλουμε μία αστυνομία φιλική στους πολίτες και σύμμαχό τους. Έχουμε πει πως τα ειδικά σώματα φύλαξης των πανεπιστημίων θα τα χρησιμοποιήσουμε όταν θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Θα χρειαστούμε χρόνο και τη βοήθεια των πρυτάνεων, όπως η ελεγχόμενη είσοδος.

Εάν κάποιοι φαντασιώνονται επεισόδια βίας στα πανεπιστήμια θα ήθελα πραγματικά να τους αποθαρρύνω. Και σήμερα πάντως εάν χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία θα το κάνει», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ