Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Θέλουμε η ανάπτυξη να φέρει σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς

«Κύριος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξης που θα ξεπερνούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στον ΣΕΒ.

«Η ανάπτυξη δεν έχει αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, πρέπει να οδηγεί στην σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την πράσινη μετάβαση, την κλιματική αλλαγή και δεν θα μπορεί να αγνοεί τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός.
«Στόχος να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Το ζητούμενο είναι πως θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Θέλω να τονίσω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δείξει μεγάλη προσαρμοστικότητα. Βγαίνοντας από την κρίση επιβίωσαν πιο ισχυρές και πιο προσαρμοσμένες σε ένα περιβάλλον το οποίο αλλάζει. Αυτό δε φτάνει και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε εξασφαλίσει αυτό την Ευρώπη, κινούνται για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης, της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στην ενέργεια, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χρειάζονται «περισσότερα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα», ενώ όπως είπε είναι κρίσιμο το ζήτημα της πράσινης ενέργειας, ωστόσο όπως τόνισε «αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν εάν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της αποθήκευσης ενέργειας», καθώς όπως είπε «οι μπαταρίες βοηθούν εν μέρει στην αποθήκευση.

 

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ