Μητσοτάκης: Στόχος μας το ποσοστό της ανεργίας να γίνει τουλάχιστον μονοψήφιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της ανεργίας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο “Ενώπιος Ενωπίω” και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι αν και έχουν μειωθεί τα ποσοστά ανεργίας, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον επιθυμητό στόχο.

“Η ανεργία μειώθηκε από το 17% στο 13% και αυτό έγινε εν μέσω πανδημίας” ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Νίκο Χατζηνικολάου να επισημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πάνω από τον μέσο όρο ανεργίας της Ευρώπης, ο οποίος είναι 7%.

“Δεν πρόκειται να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την επίδοσή μας στην αγορά εργασίας, παρά μόνο όταν η ανεργία γίνει τουλάχιστον μονοψήφια. Αυτός είναι ο στόχος μας” απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, με προγράμματα επιδότησης εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ.

“Εάν φύγει η ομίχλη της πανδημίας και το προσωρινό πρόβλημα της ακρίβειας, όλοι πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία έχει μεσομακροπρόθεσμες εξαιρετικές προοπτικές. Γίνονται επενδύσεις. Γυρίζουν νέα παιδιά από το εξαιρετικό. Ταυτόχρονα έχουμε για πρώτη φορά ουσιαστικές ενεργητικές πολιτικές εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΑΕΔ αντί για την ανεργία επιδοτεί την εργασία. Θα πάει σε μία επιχείρηση και θα πει «για τους 12 με 18 μήνες θα επιδοτήσω εγώ πλήρως ή μερικώς το μισθολογικό κόστος και τις εργοδοτικές εισφορές». Δημιουργήσαμε πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας μέσα στην πανδημία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε 80.000 νέες θέσεις το 2022” τόνισε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ