Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Ιστορική μεταρρύθμιση στην Παιδεία το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στα μέτρα για την οπαδική βία και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Με την τελευταία μας συνεδρίαση για το 2023 αφήνουμε πίσω μας μία χρονιά με πολλές και σύνθετες προκλήσεις, αλλά μία χρονιά και με σημαντικές κατακτήσεις που σφραγίζει η επίτευξη του στόχου της επενδυτικής βαθμίδας. Κλείνει έτσι οριστικά ένας κύκλος κρίσεων και πιστεύω ότι ανοίγει οριστικά ο δρόμος της σταθερής και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Είναι μία επιλογή που εγκρίθηκε εμφατικά και από τους πολίτες πριν από πέντε μήνες στις εκλογές εγκρίθηκε και πάλι μόλις πρόσφατα με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Είναι μία επιλογή που υπηρετεί και η σημερινή μας ατζέντα με θέματα από προτάσσουν την παιδεία, την υγεία και την καθημερινότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ξεκινώ λοιπόν με μία πιστεύω ιστορική μεταρρύθμιση στην Παιδεία και ειδικά στην ανώτατη εκπαίδευση. Ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το δημόσιο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα διαμορφώνουμε το πλαίσιο για λειτουργήσουν επιτέλους και στην Ελλάδα μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νομοσχέδιο δίνει την προοπτική ο τόπος μας να καταστεί κέντρο προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει έτσι ώστε να μείνουν και στην πατρίδα και να σπουδάσουν» σημείωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ