Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της – Τι αναφέρει το Μαξίμου για τη συνάντηση

Η εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η συνάντηση έγινε με φόντο την ένταση στις σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση, έπειτα από την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανοίξουν οι ναοί τα Φώτα, παρά την απαγόρευση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Από το Μαξίμου σημειώνουν, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.