Πελώνη: Έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου – Ζητάμε να αναθεωρήσει η εκκλησία τη στάση της

Επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, με φόντο την ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας, μετά την απόφαση για να ανοίξουν οι ναοί τα Φώτα, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Μιλώντας στον Alpha 98,9, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι όντως η συνάντηση έγινε, αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά σε λίγο. Ερωτηθείσα αν υποχωρήσει η κυβέρνηση στην απαίτηση της ιεραρχίας να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνια, η κ. Πελώνη απάντησε πως “η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται σε διαβούλευση με την εκκλησία, που σε μεγάλο βαθμό έχει επιδείξει ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση” και συμπλήρωσε ότι ο λόγος που ελήφθησαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για μία εβδομάδα είναι η “ανάγκη να μην διακυβευτεί η επιδημιολογική εικόνα, καθώς πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία”. Όπως υπογράμμισε, “θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν σε αυτό. Ζητάμε να αναθεωρήσει η εκκλησία τη στάση της, ζητάμε τη συνεργασία της εκκλησίας. Υπήρξε μια συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ιερώνυμο. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και η εκκλησία πλήττεται, όπως όλη η κοινωνία, από την πανδημία και η εκκλησία είναι κομμάτι της κοινωνίας. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να απαντήσει εάν η κυβέρνηση είχε ενημερώσει την εκκλησία προτού ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, η κ. Πελώνη τόνισε: “Δεν θα μπω σε αυτό το μπρα ντε φερ, δεν τιμά κανέναν. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και η εκκλησία, για ό,τι συμβεί”.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση προτίθεται να στείλει αστυνομικές δυνάμεις στους ναούς αύριο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, η κ, Πελώνη σχολίασε: “Πιστεύετε ότι πρέπει να σταλούν τα ΜΑΤ στην εκκλησία; Δεν θα υπάρξουν τέτοιες εικόνες. Δεν υπήρξαν ούτε σε διαδηλώσεις” για να προσθέσει πως “θέλουμε τη συνεργασία της και ελπίζω ότι θα αναθεωρηθεί αυτή η στάση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ