Μητσοτάκης προς Σακελλαροπούλου: Θα ενημερώσω τη Βουλή την Τρίτη για την Ουκρανία

Την Τρίτη θα ενημερώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης

 

«Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας, ειδικά στη Μαριούπολη και σε περίπτωση που υπάρξουν Έλληνες που θέλουν να φύγουν θα τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι την Τρίτη, θα ενημερώσει σε έκτακτη συνεδρίαση την Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ευχόμενος «να υπάρξει απόλυτη εθνική ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση», σημειώνοντας παράλληλα ότι ζητά «όλους τους Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα, ενότητα, ψυχραιμία, σύνεση αλλά και αυτοπεποίθηση».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας» τονίζοντας πως «Χαίρομαι που η πρότασή μου να επεξεργαστεί και να καταθέσει άμεσα η Επιτροπή, προτάσεις για το πώς μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να στηρίξουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις έγινε αποδεκτή και αναμένουμε να συζητήσουμε αυτές τις προτάσεις στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας χώρας της Ευρώπης που πίστευε στις αξίες αυτές και πως η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Δείχνει προς το παρόν έτσι, τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Σκέφτομαι και αυτόν τον λαό. Κανείς δεν περίμενε να γίνει πρόσφυγας. Ο Ουκρανικός λαός που υποφέρει αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να μείνει στον τόπο του και να μπορέσει η Ρωσία να πειστεί να αποχωρήσει και να κλείσει αυτή η κρίση», είπε η πρόεδρος σημειώνοντας πως αν υπάρξει προσφυγικό κύμα, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να στηριχθούν. Και θα πρέπει τα κράτη μέλη να αφήσουν στην άκρη τα οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.