Μητσοτάκης: Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις – Έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιασθούν

Τις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων, “για ακόμη μια φορά όταν η ελληνική Πολιτεία χρειάστηκε στήριξη, το Ίδρυμα προσέτρεξε και υποστήριξε την κατασκευή μόνιμων κρεβατιών ΜΕΘ. Αυτό που βλέπετε σήμερα εδώ στο ΚΑΤ, μία υποδειγματική, υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με 30 κρεβάτια είναι μόνο ένα μέρος της συνολικής δωρεάς έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τον οποίο είχαμε εξαρχής θέσει και ήταν και προσωπική μου δέσμευση: εντός ενός έτους η χώρα να βρεθεί στον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε σχέση με τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας ως προς το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού”. Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι “θα επιτευχθεί ο στόχος όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία, η οποία είναι ένας πόλεμος αλλά επειδή είναι και πολύ σημαντικό για την επόμενη ημέρα. Η πανδημία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν εξαιρώ κανέναν από αυτή την αυτοκριτική. Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο ΕΣΥ, να το ενισχύσουμε σε υποδομές και σε ανθρώπους, να προσλάβουμε προσωπικό, να ανταμείψουμε καλύτερα και να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό έτσι ώστε όλοι να αισθάνονται ασφαλείς όταν πρόκειται για την υγεία τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι “ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ επωνύμων και ανωνύμων, πλουσίων και φτωχών. Χτυπάει όλους ανεξαίρετα. Όλοι προσέτρεξαν στο ΕΣΥ για να αντιμετωπίσουν και τα πιο βαριά περιστατικά. Και το ΕΣΥ παρά την πίεση, αντεπεξήλθε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους. Όταν τελειώσει η πανδημία, η ελληνική Πολιτεία θα είναι συνεπής και θα ανταμείψει όσους υπερέβαλαν εαυτόν και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους ως χώρα”.

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές είπε ότι “είναι πολύ σημαντικό να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού. Γνωρίζουμε πια πέρα από κάθε αμφιβολία. ότι τα εμβόλια που εγκρίνονται είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν θα ήταν σωστό να δράσει κατασταλτικά. Θέλω να επικαλεστώ την κοινή λογική ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία. Παρακαλώ αυτούς που δεν είχαν εμβολιασθεί στο παρελθόν να το σκεφτούν σοβαρά και όσους έχουν εμβολιασθεί, να μιλήσουν και να εξηγήσουν στους συναδέλφους τους γιατί πρέπει να κάνουν το εμβόλιο”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ