Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός δεν θα ξαναδώσει συγχωροχάρτι στον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου πήρε δεύτερη εντολή, δεύτερη πολιτική νομιμοποίηση, δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να του δώσει συγχωροχάρτι για ότι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η μεγάλη ζημιά έγινε τότε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί μία πολιτική που δεν πιστεύει. Ο κ. Τσίπρας δεν έγινε ξαφνικά φιλελεύθερος  πολιτικός επειδή καλείται να υλοποιήσει κάποιες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, διευκρίνισε ωστόσο ότι διαφωνεί με την δημιουργία του υπερταμείου.

«Το υπερταμείο και ο “κόφτης” είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κυρίου Τσίπρα. Ο κόφτης ζητείται επειδή όλοι ξέρουν ότι τα μέτρα που πρότεινε ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να πετύχουν τους στόχους και για αυτό μας ζητούν μέτρα-κάβα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Πρωθυπουργός είτε αυταπατόμενος είτε συνειδητά, εγώ πιστεύω το δεύτερο, είπε ψέματα στους Έλληνες πολίτες και τους εξαπάτησε. Η απάτη αυτή είχε μεγάλο κόστος για τους πολίτες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι για αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία «επενδύει στη συμφωνία αλήθειας».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι στο παρελθόν στο κόμμα του υπήρχε λαϊκισμός, «αντιγράφοντας κάποιες από τις παλιές κακές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι η παράταξή του θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα με αποκλιμάκωση φόρων και θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μία χώρα ελκυστική για τους επενδυτές, ενώ έκανε γνωστό ότι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, είτε αυτοί ψήφισαν “ναι” είτε “όχι” στο δημοψήφισμα και επισήμανε ότι θέλει να «συγκροτήσει, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία,  ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα το οποίο πιστεύει πως η Ελλάδα, μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα από ότι σήμερα».  

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε: «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει περίπατο αυτούς τους τελευταίους  μήνες. Έχει πάει περίπατο γιατί ο κ. Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι νέος στην ηλικία και στην φυσιογνωμία, έχει δυστυχώς αντιγράψει όλες τις παλιές κακές λογικές του πελατειακού κράτους. Δεν υπάρχει λοιπόν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.  

 

Δείτε το βίντεο από τον Ant1:

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ