Μητσοτάκης για την επίθεση στην Οδησσό: Όλοι μας ανησυχήσαμε, ήταν κάτι πολύ άγριο

Στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Οδησσό, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους στο Βουκουρέστι.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της ΕΕ να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών. «Βλέπω το ΕΛΚ ενωμένο και συντεταγμένο πίσω από την υποψηφιότητα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και πολιτικά δικαιωμένο για τις επιλογές που έκανε. Προσερχόμαστε με ισχυρή πολιτική πλατφόρμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το ΕΛΚ είναι αναντικατάστατος εταίρος στις διαπραγματεύσεις της επόμενης μέρας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ