Μητσοτάκης για ΑΟΖ: Έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές – Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την Τουρκία

Στις ελληνοτουρικές σχέσεις και για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

«Δεν είμαστε κοντά στο να πάμε στη Χάγη, αλλά δεν είμαστε και τόσο μακριά, όσο ήμασταν πριν από έναν χρόνο. Έχουμε καταφέρει να υπογράψουμε μία συμφωνία για ταξίδια Τούρκων πολιτών στα ελληνικά νησιά χωρίς βίζα» ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως υπάρχει καλύτερη συνεργασία με την γείτονα χώρα όσον αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Αυτά που λέγονται αλλά και αυτά που δεν λέγονται από την τουρκική πλευρά, βοηθούν να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την Τουρκία και με τις διαφορές μας. Να έχουμε μία καλή σχέση, χωρίς να φτάσουμε στα όρια και χωρίς να υιοθετείται από την Τουρκία επιθετική ρητορική. Έχοντας κάνει τρεις συναντήσεις με τον Ερντογάν, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεσήμανε «σταδιακά θα μπορέσουμε να μπούμε στον πυρήνα των διαφορών μας, δηλαδή στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και ΑΟΖ. Δεν έχω αυταπάτες πως το θέμα της ΑΟΖ θα λυθεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχουμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές για την ΑΟΖ. Δεν είμαι αφελής, έχω δει πολλές οβιδιακές μεταμορφώσεις της τουρκικής ηγεσίας, αλλά είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να κρατήσουμε ως κεκτημένο την εξομάλυνση των σχέσεών μας, ασχέτως τι θα συμβεί στην συνέχεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ