Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις

Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτνεμπεργκ είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις.

“Μίλησα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτνεμπεργκ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Με επικίνδυνες υπερπτήσεις πάνω από Σάμο, Χίο, Κάρπαθο και άλλα ελληνικά νησιά. Και κατέστησα σαφές στον κ. Στόλντμπεργκ ότι αυτή η συμπεριφορά από είναι απαράδεκτη και μη αποδεκτή από έναν νατοϊκό εταίρο στη ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ” ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με την ομόλογό του από την Φινλανδία.

“Η Τουρκία με τις προκλήσεις της, υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ, την ώρα που πρέπει να παραμένουμε ενωμένοι. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει την πρόοδο που κάναμε κατά τη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Πρέπει να σταματήσει. Εμείς θα θέσουμε αυτό το ζήτημα σε όλα τα διεθνή φόρουμ. Η Τουρκία δεν έχει εναρμονιστεί με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και αυτή δεν είναι συμπεριφορά κράτους που επιθυμεί να είναι υποψήφιο μέλος της ΕΕ” πρόσθεσε.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Μάριν (Στο 6:45 η αναφορά στην Τουρκία)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ