Μητσοτάκης από Ρόδο: Την επόμενη χρονιά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές

Τη δέσμευση ότι η επόμενη χρονιά «θα μας βρει ακόμη πιο έτοιμους στο σύνολο της χώρας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών», έδωσε από την Ρόδο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως θα γίνει ό, τι είναι απαραίτητο για να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον του νησιού από την καταστροφική φωτιά του Ιουλίου και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

«Το σχέδιό μας για την αντιπυρική προστασία της επόμενης περιόδου θα πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε από τώρα και να το εκπονούμε, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις περιοχές εκείνες που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Του χρόνου θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι με συστήματα έγκαιρης διάγνωσης είτε από αέρα είτε από εδάφους. Θα ζητήσουμε και τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή παραγωγικών φορέων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, και απένειμε τα εύσημα στην τοπική κοινωνία της Ρόδου για τη συμβολή της τις δύσκολες εκείνες ώρες.

Τόνισε ότι το Ρόδος pass αποτελεί προσωπική του δέσμευση, ενώ άφησε αιχμές για όσους κάνουν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ