Μητσοτάκης από Νταβός: Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει καταλυτικά

Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει καταλυτικά, η χώρα έχει γυρίσει σελίδα επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, τρία χρόνια μετά και έχοντας πια ολοκληρώσει έναν πολύ εκτεταμένο κύκλο επαφών εδώ στο Νταβός, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει καταλυτικά. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται, όπως αναγνωρίζεται και η καινοτομία της χώρας μας σε εφαρμοσμένες πολιτικές σε πολλά επίπεδα.

Αλλά και ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί πια μέσα στο ευρωπαϊκό στερέωμα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία που είχε με το προσωπικό του Greek House Davos.

«Ταυτόχρονα αναγνωρίζεται η Ελλάδα ως ένας πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή του κόσμου και υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, θα έλεγα, για το πως αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς το 2023 είναι -όπως γνωρίζετε- εκλογική χρονιά. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την πολύ σημαντική αυτή προσπάθεια την οποία επιτελέσατε. Ξέρω ότι πέρασε πολύς κόσμος από το Greek House και νομίζω ότι και η ουσία των συζητήσεων που έγιναν εδώ, αλλά τολμώ να πω και η αισθητική του χώρου, είναι απολύτως εναρμονισμένη με αυτή τη νέα εικόνα της Ελλάδας την οποία θέλουμε να εκπέμψουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ