Μητσοτάκης από Άγιο Κωνσταντίνο: Συντελείται μια κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές υποδομές

Στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου στην Φθιώτιδα παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «συντελείται μια πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές μας υποδομές. Μια κοσμογονία που θα έλεγα ότι άργησε. Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη και εκτεταμένη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια της ουσιαστικά παρατημένα. Γιατί αυτή ήταν η κατάσταση την οποία βρήκαμε. Κάνουμε σημαντική πρόοδο, το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μια μόνο ψηφίδα σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό που αφορά συνολικά στις λιμενικές μας υποδομές».

Επισήμανε ότι η επένδυση που γίνεται δεν δίνει μόνο τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να αναχωρήσουν από τον Αγ. Κωνσταντίνο προς προορισμούς όπως η Εύβοια ή οι Σποράδες, αλλά δίνει τη δυνατότητα στην περιφέρεια της Στερεάς και ειδικά στη Φθιώτιδα να υποδεχθεί και επισκέπτες καθώς το λιμάνι πια θα μπορεί να είναι προσβάσιμο σε μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια.

«Σε αυτό τον αναπτυξιακό σχεδιασμό βουνού και θάλασσας πιστεύω ότι ο ‘Αγιος Κωνσταντίνος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και χαίρομαι που μπορέσαμε μέσα από μια δημόσια επένδυση να συνδράμουμε στην ανάπτυξη της περιοχής προσθέτοντας μια σημαντική λιμενική υποδομή» είπε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα τα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από οδικές διαμορφώσεις.

«Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας η έμφαση δίνεται στην δρομολόγηση και την παράδοση των έργων, διότι αυτό το οποίο μετράει είναι το αποτέλεσμα» υπογράμμισε.

Στα Καμένα Βούρλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα Καμένα Βούρλα ήταν ο επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου έφτασε πριν από λίγο και τον υποδέχθηκαν εκτός από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής ο απερχόμενος δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης αλλά και ο νεοεκλεγείς Ηλίας Κυρμανίδης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα της περιοχής, όπως επίσης έδειξε ενδιαφέρον και για τα έργα υποδομής που είναι αναγκαία. Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με εκπροσώπους φορέων αλλά και κατοίκους σε κεντρικό καφέ των Καμένων Βούρλων.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Γραβιά, όπου θα επισκεφθεί το έργο που ξεκινά τώρα Μπράλος- Άμφισσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ