Μητσοτάκης: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας – Τι θα ισχύει για τους ανήλικους

Αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και αναστολή της παραγραφής μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια σε ό,τι αφορά τους ανήλικους ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός “αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας” και πρόσθεσε ότι “αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σε ό,τι αφορά τους ανήλικους αναστέλλεται η παραγραφή μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια”.

«Εγκαινιάζεται κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. Θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “θεσπίζουμε και τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη».

«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά τη φετινή χρονιά» τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχει λεχθεί ότι η πολιτική δεν έχει ηθική, διαφωνώ. Οφείλει να έχει τη δική της ηθική, αυτή που απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Ένα κριτήριο. Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ