Μήνυμα εγρήγορσης από Ελλάδα – Κύπρο με φόντο το τουρκικό γεωτρύπανο – ΦΩΤΟ

Ελλάδα και Κύπρος πραγματοποίησαν κοινή αεροναυτική άσκηση τη στιγμή που το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο έφτανε στον παρθενικό του προορισμό.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τη στιγμή που το Abdulhamid Han έφτανε χθες, Τετάρτη, στον παρθενικό του γεωτρητικό προορισμό, Ελλάδα και Κύπρος έστελναν μήνυμα συνεργασίας και εγρήγορσης από την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται νότια του λιμένα της Λεμεσού.

Εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που οριοθετείται από το FIR Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε η Άσκηση με την επωνυμία «ΣΑΛΑΜΙΣ-04/22», υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου.

Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε σχετική του ανακοίνωση, σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue (SAR), η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και η ενίσχυση και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 04/22» με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία με το Ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ