Μίνα Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Τι είπε για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας

Τη διατήρηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοιού στη χώρα μας, λίγη ώρα μετά την απόφαση για αναστολή των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή και αναφέρθηκε στην απόφαση της επιτροπής να παραμείνουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου, αλλά και η σύσταση για χρήση μάσκας και όπου υπάρχει συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους.

Αναφορικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εμφανίστηκε καθησυχαστική τονίζοντας πως “πρέπει να προσέχουμε αλλά να μην ανησυχούμε”. Η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι η ηπατίτιδα ήταν μια νόσος πολύ πιο συχνή πριν από τα εμβόλια, αλλά όπως είπε “εξακολουθούμε να βλέπουμε παιδιά με ηπατίτιδες ακόμα και σήμερα”. Και πρόσθεσε ότι οι υγειονομικές αρχές είναι σε επαγρύπνηση, εξηγώντας πως τα κρούσματα δεν συνδέονται το ένα με το άλλο.

Επίσης συνέστησε στους γονείς, καλό πλύσιμο των χεριών των παιδιών, ιδίως πριν από το φαγητό και να ελέγχουν τα ούρα τους ώστε σε οποιαδήποτε αλλαγή του χρώματος να ενημερώνουν τον θεράποντα γιατρό. Παράλληλα τόνισε πως οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το εάν το παιδί τους κολλήσει μέσω του παιχνιδιού με άλλα παιδιά, συστήνοντας στους γονείς να μην αποτρέπουν τα παιδιά να παίζουν μεταξύ τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ