Μίνα Γκάγκα: Η πρόταση που έκανε στη σύσκεψη στο Μαξίμου και απορρίφθηκε

Μια πρόταση-έκπληξη έκανε η Μίνα Γκάγκα στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής» η αναπληρωτής υπουργός Υγείας έθεσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα επιστροφής των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί. Η Μίνα Γκάγκα έθεσε ως προϋπόθεση να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.

Η πρόταση  δεν έγινε δεκτή, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, περίπου 7.000 είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή. Ο Μιχάλης Γιαννάκος έχει αναφερθεί αρκετές φορές, με δηλώσεις του στα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

“7.000 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και δεν αναπληρώθηκαν. Οι συνάδελφοι που εργάζονται έχουν γίνει λάστιχο. Από τμήμα σε τμήμα, χωρίς ρεπό και άδειες” ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε σημερινή του ενημέρωση, περιγράφοντας την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ