Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη στη Χίο – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των υγειονομικών δομών

Επίσκεψη στην Χίο πραγματοποιεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Σκυλίτσειο νοσοκομείο και δήλωσε πως «τo Νοσοκομείο έχει πολύ καλό ιατρικό προσωπικό και χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία, υπάρχει πολύ καλό κλίμα εδώ και αυτό έχει αποτέλεσμα και την περίοδο της πανδημίας».

Μίνα Γκάγκα

 

Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των προσλήψεων υπογραμμίζοντας πως «πήραμε προσωπικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αλλά ο σχεδιασμός μόνιμων προσλήψεων δεν μπορεί να γίνει σε με τόσο κρίσιμη σαν αυτή περίοδο, αλλά με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα».

Όσον αφορά την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείο Χίου, με δεδομένο την αύξηση κρουσμάτων σε μικρά παιδιά, τόνισε ότι «υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο για την ανάπτυξη πανελλαδικά περισσοτέρων κλινών για παιδιά».

Η αν. υπουργός Υγείας συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Υγείας, Παντελή Βουρλή. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ι.Σ. Χίου Γιάννη Μανάρα και τα μέλη του Δ.Σ καθώς και με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκο Βασιλάκη, ενώ επισκέφθηκε δομές ΠΦΥ του νησιού.

Αύριο, η κ. Γκάγκα θα επισκεφθεί τις Οινούσσες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ