Γκάγκα: Σε ποια περίπτωση θα κλείσουν τα σχολεία

Τα σχολεία αρχίζουν στις 13 Σεπτεμβρίου και πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν μήπως και ξανακλείσουν σε περίπτωση που υπάρχει έξαρση στη μετάδοση του κορονοϊού.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και αναφερόμενη στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, “ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Δηλ. αν υπάρχει ένα κρούσμα, τότε το ίδιο το παιδί απομακρύνεται, οι γύρω από το παιδί, ακόμη και οι εμβολιασμένοι, κάνουν έξτρα τεστ και να θυμίσω ότι τα παιδιά φορούν συνεχώς τη μάσκα που είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο».

Όπως είπε η ίδια, «ξεκινάμε και με πολύ καλό καιρό, άρα τα μαθήματα θα γίνονται με ανοιχτά παράθυρα».

Η κα Γκάγκα τόνισε ότι «όταν υπάρχουν πολλά κρούσματα, ξανά τα παιδιά απομακρύνονται και ακολουθούνται τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα”.

“Eκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία”

Η ίδια υποστήριξε ότι «Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία, τότε θα αλλάξουν κάποια πράγματα ωστόσο εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν πολλά κρούσματα. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε».

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ