Μίνα Γκάγκα: Χθες χάσαμε έναν 39χρονο και προχθές έναν 27χρονο – Έκκληση στις εγκύους να εμβολιαστούν

«Δυστυχώς σήμερα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Σε πολλές περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων φτάνει το 500%» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την  ενημέρωση για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη η διασπορά της νόσου».

«Έχουμε θανάτους. Οι περισσότεροι θάνατοι είναι ανθρώπων μεγάλων σε ηλικία με συνυπάρχοντα νοσήματα και στην πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Όμως χθες ο νεότερος άνθρωπος που κατέληξε ήταν 39 ετών, ενώ προχθές 27 ετών» πρόσθεσε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις εγκύους. «Υπάρχουν διασωληνώσεις και θάνατοι εγκύων. Κάνω έκκληση στις εγκυμονούσες, έστω μετά το πρώτο τρίμηνο να εμβολιαστούν. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια της μητέρας και του παιδιού» είπε.

Η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε και στους ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. «Εξακολουθούμε να έχουμε αρκετά άτομα στις ΜΕΘ. Στην 3η ΥΠΕ, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι.

Στην 4η ΥΠΕ, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι. Στην 5η ΥΠΕ, το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε.

Μίνα Γκάγκα

Μίνα Γκάγκα: Κανένας διασωληνωμένος δεν νοσηλεύεται σε ράντζο

«Αναφορικά με τις κλίνες, επειδή ακούγονται πολλά, δεν υπάρχει διασωληνωμένος σε ράντζο. Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά σε κλίνες χειρουργείων» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Έχουμε πολύ περισσότερες κλίνες απ’ όσες ξεκινήσαμε. Μπορούμε να μετατρέψουμε κλίνες. Αλλά αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι με άλλα προβλήματα θα μείνουν εκτός ΜΕΘ. Τα νούμερα στις ΜΕΘ, στην 3η ΥΠΕ ήταν 71 τα κρεβάτια ΜΕΘ σήμερα είναι 124. Στην 4η ΥΠΕ τα κρεβάτια ήταν 70 σήμερα 135. Σαν πολιτεία κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια για να μειωθεί αυτό το κύμα που οδηγεί σε πολλά κρούσματα σε πολλές νοσηλείες. Φοράμε τις μάσκες, κάνουμε τεστ συχνά, δεν συγχρωτιζόμαστε, εμβολιαζόμαστε» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ