«Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι»: Το σποτ του ΚΚΕ για την άφιξη των Rafale

Το ΚΚΕ με αφορμή την παραλαβή των πολεμικών αεροσκαφών «Rafale» κυκλοφόρησε σποτ με στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Στο σποτ του ΚΚΕ ακούγονται οι στίχοι «Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι… (Άννα μην κλαις) θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ τον μπακάλη.  Μιλάνε για του έθνους, ξανά, την τιμή (Άννα μην κλαις) στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί…”», που είναι απόσπασμα από το ποίημα «Άννα μην κλαίς» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, το οποίο μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος.

Στο σποτ αναφέρεται με οπτικό υλικό τίτλους και ρεπορτάζ εφημερίδων ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση υπερψήφισαν στη Βουλή το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την αγορά 18 Rafale με κόστος 3,32 δισ. ευρώ» και στη συνέχεια και σε αντίστιξη επισημαίνεται: «Σε “ασφυξία” το ΕΣΥ, εφημερίες χωρίς κενές κλίνες-Πληρότητα 100% στις ΜΕΘ», «Καταρρέουν οι γιατροί στη Λάρισα από την κούραση». «Ο “ένας πάνω στον άλλον” στις συγκοινωνίες», «”Καίει” η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης», «Αυξήσεις-σοκ που φθάνουν έως και 27%».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.