Μιχάλης Παπαδόπουλος: Tο σύστημα κεντρικής τηλεδιοίκησης θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο – BINTEO

«Το σύστημα κεντρικής τηλεδιοίκησης θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο» τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο λόγος της επίσκεψής μου στη Λάρισα ήταν οι αντικρουόμενες απόψεις που ακούγονται» ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός Μεταφορών, ενώ σχετικά με το τι σημαίνει τελικά τηλεδιοίκηση, απάντησε πως «τηλεδιοίκηση είναι οτιδήποτε λειτουργεί από ένα μέτρο απόσταση. Αυτός είναι πίνακας χειρισμού, ο οποίος έχει οπτικό έλεγχο και κάνει αυτόματη χάραξη. Αυτό οι σταθμάρχες το ονομάζουν πίνακα χειρισμού και στην ουσία είναι μία μονάδα τηλεδιοίκησης. Όπως έχουμε πει το σύστημα κεντρικής τηλεδιοίκησης θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο».

Αναφορικά με το «γιαπί» που επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «εκεί ήταν ένα κέντρο τηλεδιοίκησης παλαιότερο από αυτό που δημιουργείται σήμερα. Το κέντρο αυτό κάηκε το 2019».

Ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι «εάν το μοιραίο βράδυ είχε κάνει ο σταθμάρχης την αυτόματη χάραξη δεν θα έμπαινε το τρένο στη γραμμή καθόδου» πρόσθεσε.

Όσο για τα άδεια πρώτα βαγόνια που παρουσιάστηκαν σήμερα στον προαστιακό – πρώτη μέρα λειτουργίας του μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «είναι λογικό ο κόσμος έχει ακόμα άγχος και φοβία. Κάνουμε ότι μπορούμε για να νιώσουν όλοι ασφάλεια και το σύστημα κεντρικής τηλεδιοίκησης θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ