Μιχάλης Κατρίνης: Η κυβέρνηση έχει καταρρίψει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στους παγκόσμιους δείκτες

«Η κυβέρνηση που ‘κάνει μεταρρυθμίσεις», και που ‘έχει κανόνες’, που ‘έχει πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό’, καταρρίπτει όλα τα αρνητικά ρεκόρ σε όλους τους παγκόσμιους δείκτες», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, λίγο μετά την ομιλία του υπουργού Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσου, στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε όσα προβλέπει η κυβέρνηση για την αύξηση επενδύσεων. «Δεν ξέρω αν όσοι έρχονται στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν την έγκρισή σας, για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Όμως αυτή τη στιγμή, οι εξαγωγές είναι μειωμένες το 2023, οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν μείωση 40%, το λέει η ΤτΕ, το εμπορικό έλλειμμα είναι 26 δισ., το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών είναι πάνω από 7%, το ιδιωτικό χρέος είναι σε ιστορικό ρεκόρ. Όσον αφορά τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, καλύτερα να αλλάξετε κουβέντα. Το επιτελικό σας κράτος είναι μόνο για την υπερσυγκέντρωση εξουσίας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεσμεύεται για άλματα σε όλους τους τομείς, η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει την Ελλάδα στην 146 θέση, στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, σχολίασε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. «Ξέρετε πόσες μέρες θέλει μια τελεσίδικη απόφαση; 1400 μέρες. Όσο μια 4ετία!», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και αναφέρθηκε και σε έρευνα της MANPOWER για τις προοπτικές απασχόλησης που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 36η θέση σε σύνολο 41 χώρες που ερευνώνται και δείχνει στο 12% τις προοπτικές.

«Ωραία είναι όσα λέτε αλλά η αλήθεια είναι αμείλικτη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Θα σας παρακαλέσω όταν θα ξαναπείτε ότι τα κόκκινα δάνεια είναι λιγότερα, να θυμάστε ότι είστε στη Βουλή των Ελλήνων και όχι στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και να μην λέτε στον ελληνικό λαό ότι μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια 23%, μεταξύ 2019 και 2023, γιατί τα κόκκινα δάνεια πρέπει να πληρωθούν από τους Έλληνες πολίτες. Μπορεί να μειώθηκαν λογιστικά στις τράπεζες, αλλά σίγουρα δεν μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια».

Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί ότι “η Ελλάδα είναι στην 56η θέση στον κόσμο στο δείκτη ανθρώπινης ελευθερίας, 56η στην ΕΕ και ξεπερνάει μόνο την Ουγγαρία. Στον δείκτη ελευθερίας του Τύπου η Ελλάδα είναι στη θέση 107, στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας, η Ελλάδα είναι στη θέση 107 παγκοσμίως”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ