Καραθανασόπουλος: Μετατρέπετε την χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο όχι μόνο του ΝΑΤΟ αλλά και των αμερικάνικων ενεργειακών σχεδιασμών

«Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο όχι μόνο για τους αμερικανονατοϊκούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς αλλά και για τα ενεργειακά και μεταφορικά σχέδια που έχουν για την περιοχή, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος παρεμβαίνοντας κατά την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024 στην Ολομέλεια.

Σε σχέση και με τη Διακήρυξη Φιλίας των Αθηνών με την Τουρκία, ο κ. Καραθανασόπουλος ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών εάν υπάρχουν και διαφορές που θα λυθούν με μυστική διπλωματία. Υπενθύμισε ότι κατά τον Οδικό Χάρτη που αποφασίστηκε τον Ιούλιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως μόνο «μια διαφορά με την Τουρκία υπάρχει και μπορεί να λυθεί με διεθνείς διαδικασίες».

Ο κ. Καραθανασόπουλος επέκρινε τις μειωμένες αντιδράσεις της Ελλάδας στις παρεμβάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο και το ψευδοκράτος, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – όπως είπε- στην Ουκρανία.

Για την Παλαιστίνη αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ πώς μπορεί να λέγεται πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όταν υπάρχουν 19.000 νεκροί, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά στην Γάζα. Ζήτησε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της Βουλής, το 2015, για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ