Μεταναστευτικό: Επιθεώρηση Αλκιβιάδη Στεφανή στον Έβρο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Διήμερη περιοδεία στον Έβρο προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών στην περιοχή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης – 7ης – 30ης – 31ης – 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοικησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Με τη φράση «ο Έβρος είναι σπίτι μου», ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στον Έβρο, στην περιοχή ευθύνης της 12ης Μεραρχίας Πεζικού ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Στεφανής ανέφερε πως η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό δεν ήταν καθόλου καλή και πως έχουν συντελεστεί σημαντικά βήματα προόδου. “Οι ΜΚΟ πλέον δηλώνονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 400 ΜΚΟ, εκ των οποίων 80 μόνο δηλωμένες. Το καθεστώς αυτό αλλάζει. Υπάρχει επίσης ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά, νέος νόμος σε ότι αφορά το άσυλο και ειδική μέριμνα για τις νέες δομές φιλοξενίας όπου θα γίνουν και 500 προσλήψεις”.

Συνεργασία Στρατού – Αστυνομίας

Η συνέργεια του Στρατού και της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του φαινομένου και με αυτό ως γνώμονα σύμφωνα με τον Υπουργό, οι αλλαγές θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα. “Οι περιπολίες στον Έβρο αυξήθηκαν κατά 50%. Ελέγξαμε κάθε χώρο στα 200 χλμ της συνοριογραμμής και είδαμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει. Θέλω να στείλω το μήνυμα πως η κατάσταση αλλάζει”.

Δείτε το βίντεο:

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ evrosnews.gr/pameevro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.