Μεταγωγικά αεροσκάφη θα «σκεπάσουν» σήμερα την Ακρόπολη

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Ελληνικά και Αμερικανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα αγκαλιάσουν σήμερα τον Αττικό ουρανό, σκεπάζοντας με τα φτερά τους τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Γι’ ακόμη μία χρονιά η άσκηση Κλεμμένος Κέρβερος (STOLEN CERBERUS) Ελλήνων και Αμερικανών ολοκληρώνεται με εντυπωσιακές διελεύσεις μεταγωγικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη.

Όπως πέρυσι (σ.σ. απ’ όπου και οι φωτογραφίες) έτσι και φέτος, έναν παραλληλισμό με την μυθολογία, Έλληνες και Αμερικανοί των Ειδικών Δυνάμεων, που εκπαιδεύονται στην άσκηση «Κλεμμένος Κέρβερος» – Stolen Cerberus, το διάστημα 09:10 με 09:40, θα πραγματοποιηθούν 2 διελεύσεις μεταγωγικών αεροσκαφών 2 C-130J της USAFE-AFAFRICA, 1 C-130 και 1 C-27 της ΠΑ, άνωθεν της Ακρόπολης, προσφέροντας στους κατοίκους του λεκανοπεδίου ένα μοναδικό θέαμα.

Η άσκηση «Κλεμμένος Κέρβερος» πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Αφορά διακρατική άσκηση σε αντικείμενα ελλείψεως προσωπικού και εφοδίων. Από την 112 ΠΜ πραγματοποιούνται ασκήσεις με ελληνικά και αμερικανικά C-130 στις Ζώνες Ρίψης Λάρισας, Ρόδου, Λήμνου και Νέα Πέραμο.

Η εν λόγω Διμερής Συνεκπαίδευση διεξάγεται στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] και εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ