ΜέΡΑ25: Τι λέει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την «Ομπρέλα» μετά το άνοιγμα Βίτσα

Έναν νέο πολιτικό φορέα που θα εκφράζει θέσεις της Αριστεράς, φαίνεται ότι ετοιμάζουν τα μέλη της «Ομπρέλας» τα οποία αποχώρησαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπονόησαν ότι θα επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο.

Ο Δημήτρης Βίτσας από την «Ομπρέλα» φάνηκε ότι «φλερτάρει» με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή.

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις, θα επιχειρηθούν για να διαμορφωθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν με ρωτάτε, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου το βλέπω δύσκολο, γιατί έχει πάει πολύ προς τα δεξιά επικοινωνιακά. Το ΜέΡΑ25 νομίζουμε ότι χωράει, δεν είναι κάτι που δεν το θέλουμε», είπε στο Action24 ο Δημήτρης Βίτσας.

Η απάντηση στην χείρα φιλίας της «Ομπρέλας» ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη. «Το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρώντας να συγκρατήσουν δυνάμεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά», ανέφερε ο Κλέωνας Γρηγοριάδης.

Όπως εξήγησε το ΜέΡΑ25 μιλάει μόνο πολιτικά. «Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά. Ιδού δέκα σημεία διαλόγου που θέτει το ΜέΡΑ25: https://mera25.gr/10-simeia-dialogou-gia-tin-aristera/».

«Άλλωστε, έχουμε εδώ και καιρό πάρει την πρωτοβουλία του διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, μέσω του φόρουμ aristera.eu (ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επιδιώκουμε την πολιτική ουσία και όχι το μάρκετινγκ και την προσωπολαγνεία», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ