Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο

Πληρωμένη απάντηση στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και κόλαφο για την χώρα τους αποτελούν οι κατηγορηματικές  δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ότι  «η Τουρκία αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο». Ο κ. Μενέντεζ έκανε  τις δηλώσεις αυτές στην τελετή αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Μιλώντας στην τελετή  στο ΕΚΠΑ, Αμερικανός Γερουσιαστής δεν μάσησε τα λόγια του: “Η Τουρκία συνεχώς παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με τα μαχητικά της. Κανένας δε μπορεί να ανεχτεί αυτές τις πρακτικές. Ειδικά από ένα μέλος του ΝΑΤΟ”. Ο ίδιος  υπογράμμισε ότι οι τακτικές της Άγκυρας δεν χαρακτηρίζουν μία δημοκρατική χώρα. Με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο, ο Αμερικανός γερουσιαστής είπε ότι για τους  λόγους αυτούς,  δεν πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16, που επιδιώκουν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μενέντεζ εξέθεσε με τον πιο σαφή τρόπο τις απόψεις του για τον αναθεωρητισμό διεθνώς. Είπε: «Κανένα καλύτερο μέρος δε θα μπορούσα να σκεφτώ από εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο, αλλά και για την κλιματική κρίση που μαστίζει τον κόσμο. Κανένα καλύτερο μέρος δε μπορούσα να βρω για να διατρανώσω τις άρρηκτες σχέσεις μεταξύ των δυο λαών μας και τις τεράστιες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας».

Λίγο πριν από την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΚΠΑ, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μενέντεζ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ