Jamie Oliver: Τι μαγειρεύει ο διάσημος σεφ στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ο διεθνούς φήμης σεφ και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής που προβάλλονται σε όλον τον κόσμο Jamie Oliver.

Η επιλογή του βρετανού σεφ να εντάξει τη Θεσσαλονίκη στα γυρίσματα της νέας ταξιδιωτικής σειράς ντοκιμαντέρ που προετοιμάζει είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, είναι εν πολλοίς το αποτέλεσμα της παγκόσμιας διάκρισης που πέτυχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.

Η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε γαστρονομική πρωτεύουσα με τη σφραγίδα της Unesco εξελίσσεται ήδη σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πόλη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της.

Η Θεσσαλονίκη φιγουράρει πλέον σε παγκόσμιους χάρτες και καταγράφει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η Θεσσαλονίκη συμπεριλήφθηκε στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου που πρότεινε το περιοδικό Time ακριβώς για τη γαστρονομία της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ