Μεϊμαράκης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δυσαρμονία με την κοινωνική του βάση

«Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε δυσαρμονία και σε αναντιστοιχία με την κοινωνική του βάση» δηλώνει ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Προσθέτει  ωστόσο ότι παρότι θα «υπάρξει ένταση με την κοινωνική του βάση, αυτό δεν θα επηρεάσει πολύ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία».

Εκτιμά επίσης ότι τα δύσκολα νομοσχέδια θα περάσουν από τη Βουλή. «Από ό,τι βλέπω υπάρχουν και αρκετοί πρόθυμοι που δεν θα ήθελαν να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα» τονίζει.

Σχετικά με την ενότητα του κόμματος, λέει ότι «η ενότητα δεν είναι πολιτική έννοια και δεν είναι και αυτοσκοπός. Και δεν βοηθάει να το συζητάμε και να το ξανασυζητάμε λες και δεν υπάρχει ενότητα».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο σημειώνει ότι «ο συγκεκριμένος δεν κάνει γι αυτή την θέση, μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση. Δεν είναι για πέταμα, έχει εμπειρίες, και μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου αλλού.» Επισημαίνει όμως ότι μέχρι το συνέδριο του κόμματος δεν προβλέπεται από το καταστατικό διαδικασία αλλαγής του γραμματέα.

 Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του μέτρου, της μετριοπάθειας και της εθνικής συνεννόησης και έτσι θα πορευτεί υπό την δική του ηγεσία.«Όποιος δεν πειθαρχήσει στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων τίθεται από μόνος του εκτός κόμματος» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσος χρόνο χρειάζεται για να γίνει ξανά ετοιμοπόλεμη η ΝΔ  ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «Πίστευα και πιστεύω ότι η ΝΔ μπορούσε να κυβερνήσει και στις εκλογές του Γενάρη και του Σεπτεμβρίου. Άρα, η ερώτηση απευθύνεται σε εκείνους που τώρα μας αποκάλυψαν ότι η ΝΔ δεν ήταν και δεν είναι έτοιμη. Κατά την προεκλογική περίοδο με πολύ έκπληξη το άκουσα, γιατί αν αυτά τα έλεγαν τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη, τότε κατανοούμε γιατί είχαμε αυτό το ποσοστό. Θέλω ξεκάθαρα να στείλω το μήνυμα ότι η ΝΔ ήταν και είναι έτοιμη για τη διακυβέρνηση της χώρας και βεβαίως μπορεί να επικαιροποιήσει την κυβερνητική της θέση στο συνέδριο που θα γίνει.»

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκη: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναλάβουν την ευθύνη για το ασφαλιστικό

Η απάντηση του Μητσοτάκη για τη νέα δημοσκόπηση

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ