“Μας κλέβουν τον ορυκτό πλούτο”

“Να πάρουν σειρά για τη φυλακή, μετά τους κλέφτες και οι πολιτικοί που αφήνουν τους Τούρκους να κλέβουν ακόμα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος, αναφερόμενος στη δημοσιεύση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών και την αντίδραση του ΥΠΕΞ  για τις περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις και περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα.

“Είναι ανίκανοι; Είναι αποτυχημένοι; Να το κρίνει ο λαός που βλέπει να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του άλλη μία κλοπή. Η κλοπή του ορυκτού πλούτου της χώρας”, τονίζει ο κ. Βελόπουλος και προσθέτει:

 “Στην τελευταία μου ομιλία στην Βουλή τους είπα πως δεν έχουν το δικαίωμα να ζητάνε την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν μπορεί ο αποτυχημένος να ισχυρίζεται ότι θα σώσει την Ελλάδα. Δεν περίμενα η πραγματικότητα να με δικαιώσει τόσο γρήγορα. Η δημοσίευση στο φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης των αποφάσεων που λήφθηκαν από τις 16 Μαρτίου, όπως λέει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αφορά άδειες για πετρελαϊκές εργασίες νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και οι περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Τους τόνισα στην Βουλή πως νομοθετούν σαν να μισούν τους Έλληνες και τους είπα πως ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές άλλα ένας σωστός πολιτικός θα πρέπει να σκέφτεται τις επόμενες γενιές. Δυστυχώς τα δύο μεγάλα κόμματα σκέφτονται μόνο τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές. Και είναι ντροπή! Είναι ντροπή για όλους τους!

Τόσα χρόνια μιλάω για την ΑΟΖ, δεν με άκουγαν. Τόσα χρόνια φωνάζω για τα κοιτάσματα, με χλεύαζαν. Τόσα χρόνια  φέρνω χάρτες από πανεπιστήμια, έκλειναν τα μάτια.

Τώρα οι Τούρκοι έρχονται στην πατρίδα μας, να μας κλέψουν τα πετρέλαια όπως θέλουν να μας κλέψουν και οι Ευρωπαίοι. Για αυτό μας έβαλαν στο αγγλικό δίκαιο.

Τα πετρέλαια που μόνος μου έλεγα ότι υπάρχουν και το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα έλεγαν πως δεν υπάρχουν! Ρωτάω, για τα πετρέλαια που δεν υπάρχουν τρέχουν όλοι τώρα, ή για τα πετρέλαια που υπάρχουν;”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ