Μαρκόπουλος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει εισόδημα στους πολίτες, χωρίς να αυξήσει μισθούς

Μαρκόπουλος: Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει εισόδημα στους πολίτες, χωρίς να αυξήσει μισθούς

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπυλος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για τη ρύθμιση των 100 ή των 72 δόσεων.

«Η ρύθμιση είναι σε θετική κατεύθυνση. Πάρα πολύ κόσμο τον διευκολύνει. Εκτιμώ ότι το 70% των ανθρώπων θα ανακουφιστούν ουσιαστικά. Δεν σημαίνει ότι δεν θα πιεστούν. Είναι μια ανακουφιστική λύση», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Η ρύθμιση αυτή, δεν έρχεται μόνο να ανακουφίσει αυτούς πού ήταν αδύναμοι να πληρώσουν. Η ύφεση δεν τους επιτρέπει να έχουν ικανοποιητικό μηνιαίο εισόδημα για να ανταποκριθούν. Όμως, εκτιμούμαι ότι αυτοί που θα μπουν στη ρύθμιση, θα τους περισσεύουν μετά, 100, 200, 300 ευρώ τα οποία θα πάνε στην αγορά».

«Γίνεται ένα τρικ. Ενώ ο χρόνος για να μπει κάποιος στη ρύθμιση είναι μέχρι τον Φεβρουάριο, η υποχρέωση για την οφειλή του Οκτωβρίου, έχει να κάνει με ένα πράγμα, με τα έσοδα του κράτους και το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν ο ένας μήνας, είναι τόσο πολύ μεγάλο βουνό, αξίζει τον κόπο να τα βρούμε και να το ξεπεράσουμε», πρόσθεσε.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα να ξαναβρεί το ρυθμό που έχει χάσει. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες πρέπει να κάνουν την ύστατη προσπάθεια. Δεν πρέπει να έχουμε μεγάλη απόσταση από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα του έτους», τόνισε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος και σημείωσε:

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ικανοποιήσουμε τα πάντα. Ότι και να νομοθετούσαμε πάντα θα υπάρχει κάτι που θα ήθελε κουβέντα. Το ζήτημα είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, θα πάρει μια μεγάλη ανάσα».

«Κάποιοι από αυτή την κρίση, που έχουν τρία χρόνια τώρα και κολυμπάνε κάτω από τη γραμμή της επιβίωσης, ή δεν θα αντέξουν ή πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος και επισήμανε ότι «Από το πρωί οι βουλευτές μιλάμε μεταξύ μας και κοιτάμε να βελτιώσουμε τα πράγματα».

«Το μεγάλο πλάνο λέει ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαδρομή της. Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει εισόδημα στους πολίτες, χωρίς να αυξήσει μισθούς. Και για την ποιότητα της ζωής και για να αναθερμανθεί η αγορά. Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε. Η πραγματική οικονομία, θέλει να ιδρώσουμε όλοι», τόνισε ακόμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενώ σχετικά με την υποχρεωτική αποπληρωμή του Οκτωβρίου που είναι προϋπόθεση για τη ρύθμιση είπε: 

«Η πατρίδα για να μπορεί να νομοθετεί πρέπει να μείνει όρθια. Δεν μπορεί ένας μήνας να μας χαλάσει. Δεν ζούμε για την κάλπη, ζούμε για την κοινωνία. Για την κάλπη ζουν αυτοί που κάθε μέρα βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και ονειρεύονται σιρίτια».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ