Μάντζος στον Realfm 97,8: Δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις την εκπαίδευση με non paper και διαρροές – Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις την εκπαίδευση με non paper και διαρροές» τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στα Πανεπιστήμια, τις καταλήψεις και την εξεταστική ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι στην πρωτοπορία προάσπισης του δημοσίου Πανεπιστημίου. Για να λειτουργεί πρέπει να είναι ελεύθερο και αδέσμευτο».

Ο κ. Μάντζος σε άλλο σημείο τόνισε ότι «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις την εκπαίδευση με non paper και διαρροές. Όταν βάζεις απέναντι την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φοιτητές απέναντι, δεν τους ρωτάς, τροφοδοτείς την ένταση. Οι φοιτητές όμως είναι οι πρώτοι που πρέπει να προασπίσουν το ελεύθερο πανεπιστήμιο. Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή όπως και τα αιτήματα, αλλά όταν υπάρχουν αποκλεισμοί και bullying είναι καταδικαστέες ενέργειες και προσβάλλουν το ίδιο το Πανεπιστήμιο. Ένα ερμητικά κλειστό πανεπιστήμιο, παραδομένο σε μειοψηφίες δεν είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο για το οποίο αγωνιζόμαστε και εμείς και οι φοιτητές».

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Μάντζος υποστήριξε ότι «έχουμε τοποθετηθεί από θέση αρχής θετικά στην προοπτική της ισότητας στον γάμο και στην τεκνοθεσία υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται με διαδικασίες και κρίσεις το συμφέρον του παιδιού. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη άποψη», ενώ για  το θέμα της Εκκλησίας, πρόσθεσε ότι «είναι ένας φορέας κοινωνικός, με σημαντική ιστορία και μέσα στις κρίσεις έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στη συνοχή της κοινωνίας. Όμως, στα θέματα Οικογενειακού Δικαίου, των αστικών κανόνων αρμόδιο Σώμα είναι η Βουλή ως νομοθετικό όργανο. Η Βουλή νομοθετεί, δεν σχολιάζει. Η Εκκλησία έχει ένα σημαντικό, διακριτό ρόλο όμως, η Βουλή πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να νομοθετήσει».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις τόνισε ότι «το αγροτικό είναι ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί την Ευρώπη αν δείτε τις εικόνες στις Βρυξέλλες. Η ΚΑΠ φαίνεται ότι έχει ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν άμεσα και υπάρχουν ζητήματα και με την Πράσινη Μετάβαση. Οι αγρότες πρέπει να ακουστούν και το λέω σε επίπεδο ευρωπαϊκό γιατί οι αγρότες σε αυτή τη διατροφική κρίση έχουν ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσουν. Στην Ελλάδα υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα όπως οι κρατικές ενισχύσεις με τις οποίες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ είναι αναχρονιστικοί και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Επίσης έχουμε προβλήματα στις αποζημιώσεις που δεν έχουν προχωρήσει στην έκταση και με την  ταχύτητα που απαιτείται και φυσικά έχουμε και το θέμα του ενεργειακού κόστους. Το ζήτημα των έμμεσων φόρων για τους αγρότες υπάρχει από το 2019».

«Τα δίκαια αιτήματα των αγροτών πρέπει να τα ακούσουμε, δεν πρέπει να τους απομονώσουμε. Η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει τον διάλογο, να προσεγγίσει τα αιτήματά τους και να δώσει λύσεις σε προβλήματα» υποστήριξε ο κ. Μάντζος και συμπλήρωσε:

«Με κοστολογημένες και προσεκτικές έκτακτες παρεμβάσεις θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διατροφικής, αγροτικής κρίσης».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ