Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το τελευταίο μήνυμα που του έστειλε η Φώφη Γεννηματά – «Δεν θα το σβήσω ποτέ»

Για τις τελευταίες συνομιλίες που είχε με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά μίλησε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso», ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «την προηγούμενη ημέρα, πριν η Φώφη Γεννηματά μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί σε περιοδεία στη Ρόδο. Επιστρέψαμε και ήταν η τελευταία φορά που την είδα. Δεν έδειχνε απολύτως τίποτα από ό, τι συνέβαινε. Δεν άφηνε ούτε καν στους στενούς της συνεργάτες να φανεί το πρόβλημα υγείας».

Όπως είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, «δεν ήθελε να την λυπούνται, να νιώθουν αίσθημα συμπόνοιας για εκείνη. Ήθελε να την εκτιμούν για τη δύναμή της και γι’ αυτό που είναι. Μάλιστα, στην περιοδεία στη Ρόδο είχε ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα, και το έβγαλε όλο εις πέρας χωρίς εμείς να το καταλάβουμε ποτέ. Την άλλη μέρα είχε ομιλία στη Νέα Ιωνία και με ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πάω να μιλήσω εγώ γιατί η Φώφη Γεννηματά είχε μπει στο νοσοκομείο.

Το ίδιο απόγευμα έκανε κλήση από το νοσοκομείο, σε εμάς και τους συνεργάτες της, και μας είπε, «παιδιά, έχω δυο μάχες μπροστά μου… θα δώσω τη μια, που είναι η μάχη για τη ζωή μου». Συγχρόνως όμως μας είπε ότι δεν θα είναι υποψήφια. Τότε καταλάβαμε τι συμβαίνει. Πάθαμε σοκ».

Συνεχίζοντας ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι «τελευταία φορά μιλήσαμε με μήνυμα όταν εγώ πήγα στις Βρυξέλλες και την εκπροσώπησα στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών. Της έστειλα μήνυμα ότι όλα πήγαν καλά και μου απάντησε, «μπράβο αγόρι μου, χαίρομαι για τη συνολική σου στάση». Ήταν το τελευταίο μήνυμά της και το κρατάω στο κινητό μου. Δεν θα το σβήσω ποτέ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ