Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Δεν πρέπει να μετατρέψουμε σε ελληνοτουρκική διαφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή δήλωσε ότι “υπάρχει εισβολή σε εξέλιξη, θεωρώ ότι στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και τοποθέτηση μιας φιλορωσικής κυβέρνησης με ανδρείκελα. Δεν ξέρω πώς μπορεί αυτό να αποφευχθεί, αν η διπλωματία δώσει έναν δρόμο θα τον καλοδεχτούμε”.

Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία απάντησε “δεν είναι μόνο απόφαση της κυβέρνησης, είναι απόφαση πολλών κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι μια οφειλόμενη εκ των υστέρων ενέργεια, αφού και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ καλλιεργούσαν ένα κλίμα στην Ουκρανία ότι δεν αποκλείεται η ένταξή της, περνώντας και ένα μήνυμα υποστήριξης αν συμβεί κάτι κακό. Όταν ήρθε η εισβολή των Ρώσων τους άφησαν αβοήθητους και εκ των υστέρων τώρα, έρχονται πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η δική μας, καλώς βέβαια έκαναν, να στείλουν τη βοήθειά τους”.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι έπρεπε η Ελλάδα να αρκεστεί στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας είπε “είναι λάθος και ως μήνυμα, αλλά και ως πρακτική και στρατηγική. Παρακολουθώ το ουκρανικό πολλά χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε την ανατροπή των Ουκρανών ηγετών κάθε 4 χρόνια, ο Γιανουκόβιτς έφυγε νύχτα το 2014, το ίδιο και ο Ποροσένκο, η χώρα αυτή είναι σε πλήρη αναστάτωση. Το πρόβλημά της είναι η δικασμένη συνείδησή της”.

“Δεν πρέπει να μετατρέψουμε σε ελληνοτουρκική διαφορά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ