Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Απολύτως προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη η ενέργεια του Ακάρ

«Η ενέργεια του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας ήταν απολύτως προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, στον «Real fm 97,8» και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη και της Στεφανίας Κασίμη, για το επεισόδιο που σημειώθηκε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευση του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Ήταν μία απρεπής ενέργεια του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, του κ. Ακάρ. Απολύτως προσχεδιασμένη και προβοκατόρικη» ανέφερε αρχικά ο κ. Λοβέρδος. Και συνέχισε: «Και εξηγώ. Προσχεδιασμένη γιατί διάβαζε, δεν ήταν τίποτε προφορικό. Προσχεδιασμένη γιατί δεν προκλήθηκε. Ο κ. Ακάρ ήταν ο πρώτος εισηγητής. Είχε προηγηθεί ένας Ιταλός Βουλευτής, ο οποίος παρουσίασε μία έκθεση για τη μετανάστευση. Ο πρώτος πολιτικός ομιλητής χωρίς να έχει μεσολαβήσει τίποτε ήταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ο κ. Ακάρ. Ο επικεφαλής της τουρκικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ μας έδειξε και ο κ. Ακάρ μας χαιρέτησε. ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να μιλά για θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ γενικότερα».

«Και εκεί άρχισε η προβοκάτσια. Παρότι ότι η συνάντηση είναι πολυμερής, είναι βουλευτές από πολλές χώρες και διάφορα κόμματα, ο κ. Ακάρ το γύρισε στα ελληνοτουρκικά και αράδιασε, αναφέροντας γραπτά επιχειρήματα, όλη την τελευταία ημερήσια διάταξη των Τούρκων, για αποστρατιωτικοποίηση και τα συναφή» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και συμπλήρωσε: «Προσπαθώντας να εξηγήσουμε γιατί το κάνει αυτό, η δική μου κατάληξη είναι ότι το έκανε για να ακουστεί στο εσωτερικό του μέτωπο, να ακουστεί δηλαδή ότι ενώπιον Ελλήνων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας βάζει κάτω θέματα. Δεν του βγήκε γιατί θύμωσε. Γιατί άρχισε να μιλάει μία τούρκικα μία αγγλικά. Και γιατί μετά τις παρεμβάσεις του κ. Λιβανού και του κ. Βολουδάκη, πριν τη σειρά μου, ο κ. Ακάρ σηκώθηκε, λέγοντας ότι πολλοί Έλληνες έχουν μιλήσει και ότι πρέπει να φύγει γιατί πετάει για τις Βρυξέλλες, ενώ έμεινε στην αίθουσα για περίπου 20 λεπτά ακόμα και έφυγε από τον χώρο της συνεδρίασης 1,5 ώρα αργότερα. Δηλαδή δεν είχε κανένα λόγο να φύγει. Διέκοψε απότομα τη συνεδρίαση και έφυγε καταφανώς εκνευρισμένος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ