Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Αυτοί είναι οι λόγοι που διαφοροποιήθηκα από τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ στην ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι “έχω αναστατωθεί σήμερα σε πολιτικό επίπεδο, διότι έμαθα ότι η παράταξή μας, που δια της αειμνήστου Γεννηματά έκανε κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν αυστηροποιούσε τον Ποινικό Κώδικα μετά από κάθε γυναικοκτονία ή έγκλημα κατά ανηλίκου, βιασμούς και ενώ η κ. Γιαννακοπούλου, που είμαστε στην ίδια κομματική ρώτα για τις εκλογές, ως τομεάρχης αρμόδια επέπληττε τον κ. Τσιάρα για το θέμα αυτό, τώρα ξαφνικά το κόμμα άλλαξε γραμμή και ναι μεν δέχεται την αυστηροποίηση αλλά κυρίως λέει άλλα πράγματα”.

“Έχει τόσο έντονους αστερίσκους που χάνεις το νόημα. Φαίνεται να μην ψηφίζει το ΚΙΝΑΛ και πολλά άρθρα επί της αρχής. Εγώ πήγα και είπα ότι πέραν του ότι λείπει η διάταξη για την γυναικοκτονία, που μάλλον συμφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κάνει μια τροπολογία, πέραν από το ότι διαφωνώ με τη διάταξη για τα fake news και συμφωνώ με την ΕΣΗΕΑ, στα υπόλοιπα είμαι απόλυτα σύμφωνος” διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος.

“Δεν είναι το ιερό βήμα της Βουλής, βήμα για θεωρίες αντιεγκληματικής πολιτικής, όπως άρθρωσαν οι δικοί μας εισηγητές. Αισθάνθηκα ελεύθερος πια να μιλήσω με τη συνείδησή μου. Είναι δυνατόν να βγαίνουμε μετά από κάθε έγκλημα κατά ανηλίκου, σε βάρος της γενετήσιας ελευθερίας του, βιασμό από ιερέα, βιασμό από γυμναστή, βιασμό από πατέρα ή παππού, και να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα στην τηλεόραση και όταν σου λέει να κάνεις το πλημμέλημα κακούργημα, εσύ να λες για αγροτικές φυλακές;” πρόσθεσε.

“Συμφωνώ ότι οι αγροτικές φυλακές είναι άδειες και πρέπει να εκτίουν την ποινή τους εκεί, αλλά αυτό είναι το ζήτημα; Οι αγροτικές φυλακές είναι άλλο ζήτημα. Και λέω, τραβάω μια διαχωριστική γραμμή στα θέματα ασφάλειας του πολίτη, όπως υποστηρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ακατανόητο” είπε χαρακτηριστικά.

“Η κ. Γιαννακοπούλου δεν δέχθηκε να εισηγηθεί την πρόταση της παράταξής μας. Γιατί δεν μπορούσε να πει αυτά, έπρεπε σήμερα να μιλήσουμε στην καρδιά του θέματος. Το έκανα εγώ και το έκανα με πλήρη συνείδηση ότι έχω δίκιο, με πλήρη συνείδηση ότι ταυτίζομαι με την γραμμή της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια, με πλήρη συνείδηση ότι αυτό ήταν που έλεγε η αείμνηστη Γεννηματά και επιτέλους ο πολίτης μας ζητάει προστασία και εμείς του λέμε θεωρίες; Τι είναι η Βουλή, Πανεπιστήμιο;” τόνισε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για το debate

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε ότι οι 5 υποψήφιοι συμφωνούν για το debate και μόνο ένας διαφωνεί.

“Οι 5 συμφωνούμε, ο ένας διαφωνεί. Ο ένας λέει να έχει συγκεκριμένο θεματολόγιο. Είναι δυνατόν να πάμε εκεί χωρίς να συζητάμε για την πανδημία ή για τον χώρο μας; Πώς αποκλείονται θέματα; Σήμερα το απόγευμα υπάρχει άλλη μια ευκαιρία, εγώ πιστεύω στον διάλογο, δεν τον φοβάμαι. Δεν φοβάμαι να είναι ζωντανός ο διάλογος, δεν φοβάμαι να είμαστε ακόμα και όρθιοι για να μας βλέπει ο πολίτης και θα είμαι εκεί. Το να φοβάσαι τον διάλογο σε μια εσωκομματική διαδικασία, δεν μας χωρίζουν χαράδρες, είναι δυνατόν να μην γίνει μια συζήτηση ενώπιον των μελλοντικών μας ψηφοφόρων;” παρατήρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.