Λοβέρδος: Δεν χρειάζομαι την ασυλία – Θα πληρώσουν για τα ανομήματά τους οι υπαίτιοι της σκευωρίας

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζήτησε για ακόμη μια φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση της Νovartis.

Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες» είπε ο κ. Λοβέρδος κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε επανειλημμένως για ρασπουτινικό παραδικαστικό σύστημα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. “Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη! Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία.

Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη» είπε.

Αναφερόμενος στην περίφημη δήλωση Παπαγγελόπουλου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι τα έλεγε ως πρώην εισαγγελέας και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να κάνει την αυτοκάθαρσή του!!! “Ιδού το σχέδιο μιας πολιτικής συμμορίας, όπως το αποκάλυψε ο ίδιος!!!” είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η αντίστασή του στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο λόγος που συμπεριελήφθηκε στην ομάδα των 10 επειδή κάποιοι νόμισαν πως έτσι θα τους εξοντώσουν .”Υπήρξα εκείνος που καθιέρωσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ίδρυσε διωκόμενος τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση” είπε ο κ. Λοβέρδος και αναρωτήθηκε αφού και οι επόμενοι Υπουργοί ακολούθησαν την ίδια πολιτική γιατί δεν διώκονται και αυτοί.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη εγγράφων τα οποία κατά τον κ. Λοβέρδο ενώ αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας η εισαγγελία δεν διαβίβασε στη Βουλή επειδή ήταν υπέρ του:

“1. Η κατάθεση Μανία, πως όσο ήμουν υπουργός ούτε που με είχε δει ή ακούσει.

2. Η κατάθεση Βουλκίδη, πως έδινε μίζες στον δεύτερο κουκουλοφόρο ψευδομάρτυρα για να του δίνει διαφημιστική δουλειά της Νοvartis, άρα ο δεύτερος αυτός κουκουλοφόρος που χρησιμοποιείται εναντίον μου έπρεπε να ξεσκεπαστεί κι αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας των επίορκων εισαγγελέων.Αυτή η κατάθεση υπάρχει στο φάκελο, αλλά δεν αξιολογήθηκε, δεν έγινε περαιτέρω έρευνα επ’ αυτής.

3. Η δήλωση Ράνου πως δεν αναφερόταν στη Νοβάρτις όταν μιλούσε για μένα.

Και 4.-5.Καταθέσεις Μανιαδάκη στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, όταν ήταν ακόμη κουκουλοφόρος, πως επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου, Λοβέρδου και Κίττα, ουδεμία σχέση, τυπική ή άτυπη, είχε με τους υπουργούς και τα φάρμακα.

Αυτός, ο ξένος σε μένα άνθρωπος, υποτίθεται πως με «δωροδοκούσε».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.