Λοβέρδος: “Αποκαλυπτική” η παρουσία του Κασιμάτη στην Εξεταστική

Την παρουσία του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γιώργου Κασιμάτη, στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας την «αποκαλυπτική».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η παρουσία του κ. Κασιμάτη στην εξεταστική επιτροπή ήταν αποκαλυπτική. Καταρχάς, με βάση όσα είπε, ο κ. Κασιμάτης θεωρεί πως και ο κ. Βαρουφάκης (και η παρούσα Κυβέρνηση) είναι αξιογέλαστοι και απολογούμενοι, αφού και αυτοί υπέγραψαν την παράταση μιας «παράνομης και άκυρης» συμφωνίας. Αγνοεί τη νομική μορφή του EFSF γι’ αυτό και παραπέμπει στα άρθρα 28 και 36 του Συντάγματος που δεν έχουν όμως καμία σχέση με την περίπτωση.

Ο κ. Κασιμάτης αν και θεωρεί ότι η χρηματοδότηση της χώρας είναι συνολικά αντισυνταγματική, υποστήριξε πως αν δεν δοθούν άλλα χρήματα από το μηχανισμό οι εταίροι μας θα πρέπει να κατηγορηθούν για παρανομία, βάση αυτής της ίδιας συμφωνίας!

Ομολόγησε πως δεν έχει μελετήσει καμία σύμβαση άλλη χώρας που μπήκε στο μηχανισμό, ούτε αντίστοιχες συμβάσεις χωρών με το ΔΝΤ, αλλά παρολ’ αυτά θεωρεί της Ελλάδας την χειρότερη.

Τέλος, ενώ υποστηρίζει συνεχώς πως μόνο τα αρμόδια δικαστήρια μπορούν να αποφανθούν για τυχόν ευθύνες στο τρόπο διαχειρίσεις της κρίσης, την ίδια στιγμή αγνοεί επιδεικτικά σειρά αποφάσεων των ίδιων κατά την περασμένη περίοδο και μας παραπέμπει στον εαυτό του.

Ο κ. Κασιμάτης σήμερα αποκάλυψε πως οι συκοφαντίες και τα ψέματα που επί πέντε χρόνια δηλητηρίαζαν την ελληνική κοινωνία διχάζοντάς την δεν ήταν παρά απλά, ατεκμηρίωτα παραμύθια».

 

Διαβάστε επίσης:

Σε τι συμφώνησαν Τσίπρας – Μέρκελ – Ολάντ

Λοβέρδος: Το έχετε κάνει μαγαζί το Κανάλι της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Μίχαλος: Παράδεισος το μνημόνιο μπροστά στην κόλαση της δραχμής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ