LIVE: Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ολοταχώς τρέχουν οι διαδικασίες για να στηθούν δεύτερες κάλπες μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Στις 11 το πρωί της Τετάρτης άρχισε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ.3 εδάφιο γ’ του Συντάγματος.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε δέκα λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού και είπε με έκπληξη όταν είδε άδειο το τραπέζι: «Μόνος μου θα είμαι;». Δεύτερος έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη συνέχεια το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος έφτασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν καθίσει στις θέσεις τους, μπήκε και εκείνη στην αίθουσα. Μετά τις καθιερωμένες χειραψίες και φωτογραφίες, οι κάμερες έκλεισαν και η σύσκεψη ξεκίνησε.

Όλοι πολιτικοί φορούν γραβάτα, εκτός από τον κ. Τσίπρα.

Ο κύκλος των διερευνητικών εντολών ολοκληρώθηκε, χωρίς να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης, και άρα η διαδικασία πέρασε στο επόμενο στάδιο.

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν θα γινόταν δια ζώσης, αλλά τηλεφωνικώς. Ωστόσο, έγινε η ανατροπή και τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δείτε LIVE εικόνα

Οι αφίξεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Τσίπρας Προεδρικό

Βελόπουλος προεδρικό

Ανδρουλάκης Προεδρικό

Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρικό

Κουτσούμπας προεδρικό

σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ