LIVE—Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της της 77ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις παρουσιάζοντας την πραγματική εικόνα στο Αιγαίο. Η Αθήνα είναι αποφασισμένη να καταρρίψει έναν προς έναν τους έωλους ισχυρισμούς της Άγκυρας και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητα τα όσα πρωτοφανή ισχυρίστηκε από το ίδιο βήμα ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαντήσει στις ανυπόστατες τουρκικές κατηγορίες για το μεταναστευτικό με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς ενώ θα στείλει μήνυμα πως η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της και σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, θα αναδείξει τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Αν Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της ότι τι οι διαφορές επιλύονται μόνο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου. Όπως έχει ήδη διαμηνύσει η Ελλάδα κρατά κλειστές τις πόρτες στις απειλές, δεν εκφοβίζεται, αλλά επίσης κρατά ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ