Λιβανός στον Realfm 97,8: Έλειπε τα προηγούμενα χρόνια μια εθνική στρατηγική για τους αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

“Το πακέτο της αγροτικής πολιτικής που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες είναι περίπου 20 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα δυνατό εργαλείο για να μπορέσουμε να επενδύσουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη, να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το Αθηνο-κεντρικό μοντέλο, να κρατήσουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο βοηθώντας τη δύσκολη δουλειά του Έλληνα αγρότη. Και βοηθώντας ταυτόχρονα και τις επενδύσεις για ανθρώπους εκτός γεωργίας να δουν αυτόν τον χώρο σαν μια καλή πιθανότητα επένδυσης και κέρδους” τόνισε ο υπουργός.

“Από τη χώρα μας έλειπε τα προηγούμενα χρόνια μια εθνική στρατηγική. Δηλαδή να υπάρχει ένας μπούσουλας πίσω από τον οποίον να συνταχθούν όλοι και να ξέρουν και οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις όταν αλλάζουν όπως και οι αγρότες, ποια είναι η εθνική στρατηγική” πρόσθεσε.

“Πρέπει να επενδύσουμε στις υποδομές, όπως τα λιμάνια και οι μεγάλες οδοί άλλαξαν την εικόνα της περιφέρειας, έτσι εμείς προγραμματίσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής σε φράγματα και αρδευτικά δίκτυα, που θα υπερβεί τα 4 δισ. τα επόμενα χρόνια” ανέφερε ο κ. Λιβανός.

“Καλλιέργειες σωστές έχουμε, τρόπο παραγωγής και μέγεθος δεν έχουμε. Γι’ αυτό προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα στα συλλογικά σχήματα” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.