Λεβέντης: Φοβάμαι μήπως ο κόσμος μουντζώσει τους πάντες και χαθεί ο έλεγχος – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει κατάρρευση στην κοινωνία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη στις οποίες υποστήριξε ότι «σε λίγο θα πεινάμε όλοι και το πολιτικό σύστημα χτενίζεται».

«Φοβάμαι κατάρρευση γενικότερη, δηλαδή μήπως ο κόσμος τους σιχαθεί όλους και τους μουντζώσει όλους και χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης» δήλωσε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «αρχομανείς» λέγοντας ότι «νοιάζονται μόνο για τα μαγαζιά τους, ενώ ο κόσμος υποφέρει».

Όσον αφορά το «φλερτ» υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ποτέ» προσθέτοντας ότι «απλά η απλή αναλογική ήταν πολύ σημαντική για εμένα».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, τέλος, είπε ότι την υπόθεση πρέπει να την πάρει στα χέρια του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τονίζοντας ότι «ακόμα και το ενοικιοστάσιο πρέπει να το βάλει το συμβούλιο και όχι ο Παππάς τον οποίο συμπαθώ».

Ο μόνος τρόπος να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι η κυβέρνηση να μην φέρει κάποιο ενδιάμεσο νόμο για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Τόνισε πως το κόμμα του είναι διατεθειμένο να συναινέσει στη σύσταση του ΕΣΡ, όμως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα πρέπει να υποχωρήσει και να μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη Αρχή, χωρίς «λαθροχειρίες» ή ενδιάμεσους νόμους «από το παράθυρο».

Εκτίμησε πως αυτό δεν θα συνιστά ήττα για τον κ. Παππά, αλλά μία έξυπνη πολιτική απόφαση και «νίκη της λογικής», με δεδομένο το «λάθος» που έκανε όταν περιόρισε σε τέσσερις τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. «Τέσσερα κανάλια σημαίνει πως κλείνουν άλλα τέσσερα», είπε.

Εκτίμησε, τέλος, ότι εκλογές θα προκηρυχθούν μετά τον Ιανουάριο.

 

Διαβάστε επίσης:

Λεβέντης: Σε λίγο θα πεινάμε όλοι – ΒΙΝΤΕΟ

Τι αποκάλυψε ο Λεβέντης για τη “Νόβα Μακεντόνια” και τα Σκόπια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ